SEO оптимизация

Какво означава Seo оптимизация?

SEO означава „search engine optimization“ или преведено на български ,,оптимизaция за търсачките“. SEO оптимизацията е процес чрез който, се повишава видимостта на вашия сайт. Колкото по-добре е оптимизиран даден сайт, толкова по-нагоре излиза в резултатите на Google и другите търсачки, когато потребителите търсят продуките или услугите свързани със сайта. Колкото по-високо сте се класирали в резултатите на търсачките, толкова по-голям е шансът да бъдете забелязан от нови потенциални клиенти.

лого на търсачка

Какви са ползите от seo оптимизация?

повече търсене в мрежата - повече клеинти

SEO оптимизацията е една от ключовите части в дигиталния маркеитнг. Потребителите в интернет постоянно търсят информация за продукти и услуги в търсачките, което означава, че сайтовете, които се класират на първите места получават по-голямата част от трафика от извършените търсения. Между 40% и 60% от трафика от търсенто в интернет отиват при най-високо класиралия се сайт. Само 2% или 3% търсят и на следващите страници.

Лидер в индсутрията

Класирането на първо, второ или трето място може да даде на клиентите ви идеята, че сте един от най-добрите играчи в индустрията. Опреденело изгражда авторитет. Друго предимство на SEO оптимизацията е, че подсказва, че вашата оферта е по-добра от тази на конкуренцията.

Изграждане на бранд

Освен превръщането на потребителите в клиенти, когато подобрявате класирането си, вие подобрявате цялостната осведоменост за вашия бранд. Дори и да посетят вашия сайт, само защото той е там, потенциалните клиенти ще започнат да свързват бранда ви с тези решения.

Как се извършва SEO оптимизиране?

Първата стъпка от SEO оптимизацията е да се направи обстоен анализ на бизнеса. Това включва:

  • Анализиране на уеб сайта, което включва анализиране на позицията му в търсачките. Съдържанието в сайта е една от най-важните части, на която се обръща внимание, защото чрез него търсачките разбират за какво е сайта. Другото важно нещо, което се разглежда е структурата на уеб сайта. Ако е тя е сложна, потребителите не могат да се ориентират добре в сайта и ще предпочетат този на конкуренцията, което се отразява зле на класирането в търсачките. Критичен елемент от уеб сайт анализа са линковете, които съдържа съответния сайт. Колкото повече бизнеси имат препратка към вашия сайт, толкова повече авторитет и доверие изграждате в търсачките, което влияе добре на класирането.
  • Прави се подробен анализ и на конкуренцията, за да се опознае нишата по-добре и да разберем как се позиционира дадения бизнеса спрямо тях. Анализират се техните уеб страници, социални мрежи и други важни компоненти, които ще помогнат да се разбере нишата на бизнеса.
  • Извършва се анализ на ключовите думи, чрез които потребителите намират бизнеса и бизнесите от съответната ниша. Това са думите около, които трябва да се съсредоточи съдържанието на сайта.

След подробния анализ на важните елементи свързани със SEO оптимизацията, следва разработване на стратегия за класиране.

  • Търсят се ключовите думи, които биха били най-ефективни в класирането на сайта в челните места на резултатите от търсачката. Те трябва да бъдат ниско ниво на трудност и висок брой на месечните търсения. Ако съдържанието на уеб сайта е наситено с думи попадащи в тези критерии, то бизнесът определено ще пожъне успех.
  • Изработва се най-добрата структура, която ще помогне на потребителите да навигират по най-лесния начин в сайта, като в същото време ще помогнат на търсачките да разбират какво е предназначението на уеб страниците.

Оптимизацията на сайта е стъпката, която ще донесе резултата, който се търси - класиране на челните места в търсачки като Google, Bing, Yahoo и др.

  • Цялоснто съдъдражнието на сайта се оптимизира с избраните ключови думи от анализа и разрабтоката на стратегия.
  • Оптимизират се снимките на сайта, което ще доведе до по-бързо зареждане на сайта.
  • Структурата на сайта трябва да бъде направена за удобно използване от смартфони.
SEO оптимизацията на вашия бизнес.